FIT, FITTER, FITTEST

Lijstje fijne zomerboeken

Nog een weekje en dan hebben we in het Noorden ook zomervakantie! Ik ben al naar de bibliotheek geweest om me te oriënteren op fijne zomerboeken en heb mijn lijstje rond. Meestal vind ik het fijn om tijdens de zomervakantie boeken te lezen die zich ook in een zomersetting afspelen. Ik zou dus niet gauw kiezen voor een verhaal over een ingesneeuwde familie in Noorwegen.

Hier komt het lijstje:

 1. Katie Fforde – ‘Summer at…

  Lees meer

Leuk kraamcadeau: Oskar de olifant

Een pakje van Petit Bateau, Sophie de Giraf om op te sabbelen of een kraakboekje. Kraamcadeaus waar iedere verse baby gelukkig van wordt, of in ieder geval de ouders. Aan dat lijstje voegen we bij dezen nog een topper toe: &Oskar, een gepersonaliseerd kinderboek met prachtige illustraties.

Zo werkt ‘t

Je vult bij het bestellen de naam en het geslacht van het kind in en een paar uiterlijke kenmerken. Vervolgens krijg je een boek opgestuurd met een…

Lees meer

De melkfabriek: een inspirerend handboek over borstvoeding

In het verfrissende handboek De melkfabriek van Sofie van den Enk en Eva Munnik delen bekende en onbekende vrouwen hun ervaring met borstvoeding. En dat werkt heel relativerend en inspirerend.

Borstvoeding is echt een ding

Uit eigen ervaring weet ik dat borstvoeding geven echt een ding is. Het is heel persoonlijk of je ervoor kiest of niet. En soms lukt het gewoon niet. Zoals bij mijn tweede zoontje: hij heeft tien dagen in de couveuse…

Lees meer

Onze favoriete quotes of the year

We kunnen niet geloven dat het jaar alweer bijna voorbij is.

2016 was voor ons persoonlijk een prachtig jaar vol nieuwe ontmoetingen en uitdagingen met als hoogtepunt de lancering van onze website.

Tegelijkertijd waren er in 2016 veel momenten waarop ook wij sprakeloos waren: aanslagen, de Brexit, Syrië, de zege van Trump, het verharden van de maatschappij en de klimaatcrisis. Op die momenten waren we dankbaar voor ons vaste item de ‘Quote of the day’. Soms…

Lees meer

De fijnste kerstboeken op een rij

Sint eruit, boom erin! En dat betekent: lekker chillen onder een dekentje bij de boom. Ineens zie ik op tegen afspraken ’s avonds, want ik wil mijn nieuwe groene huisgenoot niet verlaten. Staren naar de lichtjes is leuk voor een tijdje, maar daarna verlang ik naar een lekker boek om bij de boom te lezen.

Hier komt de top 5 van mijn favo kerstboeken:

 1. Christmas at the Cupcake Cafe van Jenny Colgan
 2. Calling Mrs Christmas van…

  Lees meer

Zo beleef je een originele kerst en jaarwisseling

Zo beleef je een originele kerst en jaarwisseling

Samen uitgebreid dineren en films kijken, daar is natuurlijk niks mis mee. Maar vraag jij je ook weleens af of er niet méér mogelijk is rond de feestdagen? Iets originelers misschien? Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen.

Canons zingen 

Voor het Apple tijdperk zongen mensen samen liedjes. En vaak werden ze er erg blij van. Vooral canons doen ons goed. Als jouw gezelschap niet zo mooi kan zingen, train je waarschijnlijk…

Lees meer

Knippen en plakken voor dertigers met keuzestress

Knippen en plakken voor dertigers met keuzestress

Veel dertigers komen in een carrièrecrisis omdat ze vanaf hun dertigste pas gaan nadenken over wat ze echt willen doen. Daardoor zijn dertigers het minst gelukkig op hun werk.

Heel veel dingen tegelijk willen doen kan inderdaad ingewikkeld zijn:

 • Een carrière of toch iets doen waar je blij van wordt, maar wie betaalt dan de hypotheek?
 • Hoe houd je je relatie spannend?
 • Hoe besteed je echte aandacht aan je vrienden?
 • Wel of geen kinderen?
 • En…

  Lees meer

Boekbevalling – zo schrijf je een boek

Veel mensen hebben de ambitie om een boek te schrijven. Kijk maar naar het nieuwe tv-programma De pennen zijn geslepen dat donderdags op de buis is. Een boek schrijven is leuk, maar ook stressvol. Volgende week komt mijn derde roman uit, De inspiratiepraktijk. Het verhaal gaat over een ex-advocaat die coach is geworden. Gaaf natuurlijk, maar mijn nagels zijn verdwenen en ik slaap onrustig. Want wat is het een bevalling, zo’n boek publiceren.

Bord voor…

Lees meer

Winnen: prachtig kunstboek Getekend door

De Stichting Getekend door heeft een prachtig kunstboek uitgegeven, gewijd aan borstkanker. Het boek bestaat uit foto’s en verhalen van gebodypainte vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Met het boek willen zij de positiviteit, openheid en kracht laten zien van deze vrouwen. De opbrengst van het boek gaat naar BRCA 1-2 onderzoek (Angelina Jolie) van dr. Matti Rookus AVL/NKI via KWF. Onderzoek is hard nodig, want in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker.

Kunstboek biedt troost

Marketing- en…

Lees meer

Boekentip: Op de bank van Florien Vaessen: een feest der herkenning

Fleurs Finest boekentip Op de bank van Florien Vaessen

Over leven in een burn-out samenleving

Onlangs bezocht ik de sessie ‘Over leven in een burn-out samenleving’ van The School of Life in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam.

Florien Vaessen, communicatiedeskundige en voormalig manager bij ABN AMRO, ging in op de burn-out epidemie die in Nederland heerst. Zo ervaart volgens cijfers van het CBS en TNO één op de zeven werknemers momenteel burn-out klachten. Tegelijkertijd heerst er op het hebben van een burn-out nog…

Lees meer

Pin It on Pinterest