FLAIR

Het moeten en mogen missen van een wereldstad als New York

Nog steeds krijg ik vaak de vraag of ik weer helemaal gewend ben in Nederland. En dan is mijn antwoord een overtuigd ‘Ja’. Terug verhuizen van een wereldstad als New York naar een nieuw klein dorp in een land waar je je weg kent, valt alles mee.

Het leven is hier zelfs een stuk gemakkelijker:

  • basisscholen zonder toelatingscommissie om ouders te screenen en peuters te selecteren op een uitzonderlijk talent zoals vioolspelen of een wiskundeknobbel
  • Lees meer

Koningsdag: schatzoeken op straat 

Begin januari zie ik altijd een lichtpuntje in de somberheid en dat is Koningsdag. Op Kerst na de leukste dag van het jaar voor mij. Twee vriendinnen en mijn moeder begrijpen dit gevoel, de rest verklaart me voor gek. Want waarom zou je in de vaak miezerige regen om zeven uur ‘s ochtends op pad gaan om oude zooi in de slaan?

Dat zal ik even uitleggen. 

Als kind speelde ik al heel graag winkeltje. En…

Lees meer

Hyggelige huismussen

Nergens ben ik zo gelukkig als thuis. Lekker keuvelen, beetje rommelen, lezen, opruimen, creatief koken, vogelbingo met de kids spelen en genieten van kaarsjes, dekens, chocola en kneuterigheid. Is dat herkenbaar of super saai?

Thuis kunnen we alles zelf bepalen

Nederlanders zitten gemiddeld 21 uur per dag binnen. Bizar feit: zelfs in het weekend brengt de Nederlander gemiddeld slechts 3,7 uur niet in huis door. Ruim 85% van de Nederlanders verkiest thuis afspreken boven uitgaan in…

Lees meer

Zo wordt Valentijnsdag een vrolijk feest

‘Valentijnsdag is bedacht door winkeliers. Wij doen daar niet aan mee!’ Dat roepen de meeste mensen. ‘De liefde moet je iedere dag vieren!’ Eens. Maar toch zijn we stiekem of minder stiekem teleurgesteld als 14 februari voorbij gaat, net als alle andere dagen. Vol haast, werken en zorgen. Zonder rozen, zonder speciale aandacht, zonder extra liefde.

Laatst vroeg een vriend, die iets romantisch wilde doen voor zijn…

Lees meer

Huuu: huisje, boompje, beestjes?!

Wat ademt méér sfeer uit dan een kerstboom in de kamer? Helaas halen we niet alleen de kerst in huis, maar zitten er duizenden kleine beestjes in die mooie boom. Ongewenste indringers! 

Volgens een onderzoeker uit Noorwegen zitten er in de gemiddelde kerstboom niet minder dan 25.000 beestjes. Deze ontwaken uit hun winterslaap wanneer ze in een warme, verlichte woonkamer komen.

De meeste beestjes zijn onzichtbaar

De meeste van de diertjes zitten in de stam en zijn…

Lees meer

Zo beleef je een originele kerst en jaarwisseling

Zo beleef je een originele kerst en jaarwisseling

Samen uitgebreid dineren en films kijken, daar is natuurlijk niks mis mee. Maar vraag jij je ook weleens af of er niet méér mogelijk is rond de feestdagen? Iets originelers misschien? Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen.

Canons zingen 

Voor het Apple tijdperk zongen mensen samen liedjes. En vaak werden ze er erg blij van. Vooral canons doen ons goed. Als jouw gezelschap niet zo mooi kan zingen, train je waarschijnlijk…

Lees meer

Wij vieren Thanksgiving!

De afgelopen maand hebben wij Fabulous Friends gevraagd om stil te staan bij waar zij dankbaar voor zijn. En wat een inspirerende antwoorden kregen we! ‘Dankbaar omdat ik eindelijk in verwachting ben’, ‘Dankbaar als ik midden in de nacht naar mijn kinderen kan om ze te troosten’, ‘Dankbaar voor de vuilnisman’. Wij willen iedereen bedanken voor hun dankbaarheid. En vandaag is het dan zo ver: Thanksgiving. De dag waarop wij Fleurs hardop vijf dingen delen…

Lees meer

Thanksgiving: waar is Fabulous Friend Janine dankbaar voor?

Thanksgiving: waar is Fabulous Friend Janine dankbaar voor

In aanloop naar onze favoriete feestdag staan wij samen met Fabulous Friends wekelijks stil bij waar zij dankbaar voor zijn in hun leven.

Fabulous Friend Janine

Onze zevende Fabulous Friend is Janine Bauer, arbeidsrechtspecialist en partner bij biedrA:

Stilstaan bij dankbaarheid

“Dankbaarheid, eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik vaker stil zou moeten staan bij de vraag waar ik dankbaar voor ben. Als je er niet bewust bij stilstaat dan merk je het niet op. Althans ik niet.

Maar nu ik er voor ben…

Lees meer

Thanksgiving: waar is Fabulous Friend Roosmarijn dankbaar voor?

In aanloop naar onze favoriete feestdag staan wij samen met Fabulous Friends wekelijks stil bij waar zij dankbaar voor zijn in hun leven.

Onze zesde Fabulous Friend is Roosmarijn Harmse-Burghout, project manager bij de NS:

“Regelmatig sta ik stil bij het feit wat een geluk ik heb met mijn leventje. Met het warme gezin waar ik vandaan kom. Dat ik nog steeds zo gek ben op mijn man. Wat een heerlijk huisje we hebben. Dat ik zoveel leuke dingen met vriendinnen onderneem….

Lees meer

Thanksgiving: waar is Fabulous Friend Meltem dankbaar voor?

Waar is Fabulous Friend Meltem Koning-Gungormez dankbaar voor?

In aanloop naar onze favoriete feestdag staan wij samen met Fabulous Friends wekelijks stil bij waar zij dankbaar voor zijn in hun leven.

Onze vijfde Fabulous Friend is Meltem Koning-Gungormez, partner bij het advocatenkantoor Vriman:

Kleine momenten van dankbaarheid

“Voor iemand die zoals ik met grote stappen door het leven walst, is dankbaarheid niet iets makkelijks. Steeds als ik een doel heb bereikt bedenk ik snel iets anders waar ik me vol overgave op kan storten. Het streven naar perfectie en…

Lees meer

Pin It on Pinterest