FREE TIME

Babymoon: Villa Beukenhof

Over een maand verwachten wij onze derde zoon. Dat betekent waarschijnlijk: voorlopig geen minuut meer voor elkaar. Laat staan een weekend weg zonder kids. Daarom grepen we het lieve idee van mijn moeder en schoonzus om de kids daar een nachtje te stallen, met beide handen aan. We moesten alleen nog een hotel zoeken dat niet te ver van ons ziekenhuis ligt en waar we ook konden eten. Via een website met allemaal fijne…

Lees meer

Manieren voor kleuters om je tijdens de vakantie thuis creatief te vervelen

Creatief vervelen voor kleuters

Mijn kind nummer een bleek tijdens zijn eerste levensjaar de perfecte accessoire. Hij liet zich overal gewillig mee naar toe nemen. We reisden wat af als nieuw gezin door Midden en Zuid Amerika.

Luidruchtige tornado

Gewillig is een woord wat niet van toepassing is op mijn kind nummer twee. Hem omschrijf ik meestal als een luidruchtige tornado die dol is op knuffelen. Mijn vakanties waren daardoor de laatste jaren al niet meer zo exotisch.

We kunnen de…

Lees meer

Naar de Côte d’Azur met kleine kinderen

We sprongen een gat in de lucht toen mijn schoonmoeder er haar man een heerlijk huis in Zuid-Frankrijk hadden gekocht. Nooit meer zouden we stress hebben over een geschikte kindervakantie. Dus meteen het eerste jaar schreven we ons in voor een lange logeerpartij aan de côte. Via een kloosterhotel in Dijon reden we er het eerste weekend van de schoolvakantie naartoe. Op zondag, zonder file.

Het huis was inderdaad heerlijk, het zwembad ook. De tijgermuggen…

Lees meer

Warm bad-gevoel op Vlieland

Omdat een werkrelatie me ooit vertelde dat hij in augustus op Vlieland aankwam en het gevoel had dat hij op de Malediven was aangespoeld, voelde ik een sterke drang om deze meivakantie eens een bezoek te brengen aan dit Waddeneiland. Met twee kleine kinderen, vind ik een reistijd van max vier uur van deur tot deur sowieso heel aantrekkelijk. En de veerboot naar Vlieland vinden mijn jongens net zo opwindend als het vliegtuig naar…

Lees meer

Weekend escape: Het Roode Koper

Manchetknopen, Whiskey glazen, Apple watch. Allemaal ideeën voor cadeautjes die door mijn hoofd schoten om mijn man cadeau te geven voor zijn verjaardag. Maar een weekend weg met mij leek me het grootste cadeau – eigenlijk voor ons allebei. Dat had ik hem vorig jaar ook gegeven en bleek een schot in de roos. Mijn moeder wilde wel op onze jongens passen (wist zij ook meteen een cadeau).

Omdat mijn schoonzus er zo enthousiast over was,…

Lees meer

Verlang jij ook terug naar het simpele kinderfeestje?

Verlang jij ook terug naar het simpele kinderfeestje?

Pony rijden, naar de Efteling of een piratenfeest op een cruiseschip. Hoe gekker, hoe beter lijkt tegenwoordig het motto bij de meeste kinderfeestjes.

Hysterische kinderfeestjes

Al vallen de Nederlandse kinderfeestjes in het niet bij de hysterische kinderfeestjes in New York waar en, en, en, de boventoon voeren: clown, muziekband, echte baby tijger, schreeuwerige speelruimte, 50 gillende kinderen, pizza, magnolia bakery taart en 50 dollar aan cadeaus voor de gast. Het recept voor hoofdpijn op mijn vrije…

Lees meer

De leukste authentieke peuter en kleuter uitjes voor de voorjaarsvakantie

Authentieke peuter en kleuter uitjes in de voorjaarsvakantie

‘Ik moet plassen’

In de kerstvakantie reed ik urenlang stapvoets door Kaatsheuvel op weg naar de Winter Efteling met een oververhitte kleuter en peuter. Eenmaal aangekomen daalde onze temperatuur snel. Kou kleumend struinden we door het park van restaurant naar restaurant om op te warmen. Na anderhalf uur in de rij voor de attractie Droomvlucht te hebben staan moest mijn kleuter ‘PLASSEN’. Mijn gedroomde vlucht was die naar huis.

Alleen authentieke uitjes in de hygge stijl

Deze…

Lees meer

Perfecte weekend-escape: Kasteel Ter Worm

‘Willen jullie niet weer eens lekker samen een weekend weg?’ Dat is de beste vraag die opa’s en oma’s kunnen stellen aan jonge ouders. Want: kleine kinderen zijn geweldig én ze zijn altijd vroeg op. Dus een weekend quality time samen is voor ons het grootste cadeau van de wereld op dit moment.

Gelukkig ben ik gezegend met zo’n lieve moeder. Ze past al iedere dinsdag op en dan mogen mijn man en ik ook nog…

Lees meer

Nieuwe hype: Het vieren van je veertigste verjaardag in stijl

Er was een tijd dat ik elk weekend een vrijgezellenfeest of huwelijk had. Soms snakte ik naar een vrije zaterdag. En ook ik zat een tijd lang elke avond met mijn laptop op schoot om mijn eigen huwelijk te plannen. Maar wat vloog die fantastische dag voorbij. En daar zit je dan na je huwelijksreis weemoedig naar je mooie Excel bestand te turen.

Borrelen met baby’s

Gelukkig wisselden de babyshowers en kraamborrels elkaar daarna af. Af…

Lees meer

Lang leve het Waddeneiland Schiermonnikoog

Deze herfstvakantie mocht ik samen met mijn peuter- en kleuterzoon een week uitwaaien op Schiermonnikoog. Wat een voorrecht.

Heerlijk overzichtelijk eiland

De reis was een grote jongensdroom: auto, veerboot en bus.

Fietsen kan je alvast online reserveren en op je vakantieadres laten bezorgen. Gewend aan de New Yorkse delivery cultuur leek mij dit wel wat. Handig, maar compleet overbodig want de fietsenwinkel was op een steenworp afstand van ons hotel. Net als de supermarkt en bakker met…

Lees meer

Pin It on Pinterest