FREE TIME

Warm bad-gevoel op Vlieland

Omdat een werkrelatie me ooit vertelde dat hij in augustus op Vlieland aankwam en het gevoel had dat hij op de Malediven was aangespoeld, voelde ik een sterke drang om deze meivakantie eens een bezoek te brengen aan dit Waddeneiland. Met twee kleine kinderen, vind ik een reistijd van max vier uur van deur tot deur sowieso heel aantrekkelijk. En de veerboot naar Vlieland vinden mijn jongens net zo opwindend als het vliegtuig naar…

Lees meer

Weekend escape: Het Roode Koper

Manchetknopen, Whiskey glazen, Apple watch. Allemaal ideeën voor cadeautjes die door mijn hoofd schoten om mijn man cadeau te geven voor zijn verjaardag. Maar een weekend weg met mij leek me het grootste cadeau – eigenlijk voor ons allebei. Dat had ik hem vorig jaar ook gegeven en bleek een schot in de roos. Mijn moeder wilde wel op onze jongens passen (wist zij ook meteen een cadeau).

Omdat mijn schoonzus er zo enthousiast over was,…

Lees meer

Verlang jij ook terug naar het simpele kinderfeestje?

Verlang jij ook terug naar het simpele kinderfeestje?

Pony rijden, naar de Efteling of een piratenfeest op een cruiseschip. Hoe gekker, hoe beter lijkt tegenwoordig het motto bij de meeste kinderfeestjes.

Hysterische kinderfeestjes

Al vallen de Nederlandse kinderfeestjes in het niet bij de hysterische kinderfeestjes in New York waar en, en, en, de boventoon voeren: clown, muziekband, echte baby tijger, schreeuwerige speelruimte, 50 gillende kinderen, pizza, magnolia bakery taart en 50 dollar aan cadeaus voor de gast. Het recept voor hoofdpijn op mijn vrije…

Lees meer

De leukste authentieke peuter en kleuter uitjes voor de voorjaarsvakantie

Authentieke peuter en kleuter uitjes in de voorjaarsvakantie

‘Ik moet plassen’

In de kerstvakantie reed ik urenlang stapvoets door Kaatsheuvel op weg naar de Winter Efteling met een oververhitte kleuter en peuter. Eenmaal aangekomen daalde onze temperatuur snel. Kou kleumend struinden we door het park van restaurant naar restaurant om op te warmen. Na anderhalf uur in de rij voor de attractie Droomvlucht te hebben staan moest mijn kleuter ‘PLASSEN’. Mijn gedroomde vlucht was die naar huis.

Alleen authentieke uitjes in de hygge stijl

Deze…

Lees meer

Perfecte weekend-escape: Kasteel Ter Worm

‘Willen jullie niet weer eens lekker samen een weekend weg?’ Dat is de beste vraag die opa’s en oma’s kunnen stellen aan jonge ouders. Want: kleine kinderen zijn geweldig én ze zijn altijd vroeg op. Dus een weekend quality time samen is voor ons het grootste cadeau van de wereld op dit moment.

Gelukkig ben ik gezegend met zo’n lieve moeder. Ze past al iedere dinsdag op en dan mogen mijn man en ik ook nog…

Lees meer

Nieuwe hype: Het vieren van je veertigste verjaardag in stijl

Er was een tijd dat ik elk weekend een vrijgezellenfeest of huwelijk had. Soms snakte ik naar een vrije zaterdag. En ook ik zat een tijd lang elke avond met mijn laptop op schoot om mijn eigen huwelijk te plannen. Maar wat vloog die fantastische dag voorbij. En daar zit je dan na je huwelijksreis weemoedig naar je mooie Excel bestand te turen.

Borrelen met baby’s

Gelukkig wisselden de babyshowers en kraamborrels elkaar daarna af. Af…

Lees meer

Lang leve het Waddeneiland Schiermonnikoog

Deze herfstvakantie mocht ik samen met mijn peuter- en kleuterzoon een week uitwaaien op Schiermonnikoog. Wat een voorrecht.

Heerlijk overzichtelijk eiland

De reis was een grote jongensdroom: auto, veerboot en bus.

Fietsen kan je alvast online reserveren en op je vakantieadres laten bezorgen. Gewend aan de New Yorkse delivery cultuur leek mij dit wel wat. Handig, maar compleet overbodig want de fietsenwinkel was op een steenworp afstand van ons hotel. Net als de supermarkt en bakker met…

Lees meer

Feestdagenstress: Hoe speel ik voor mijn eigen Kerstman?

Ik geniet enorm van de feestdagen. In mijn ideale scenario zitten we knus voor de open haard met warme chocolademelk en branden er buiten lichtjes in de bomen.

Ook dit gaat voorbij

‘Vrede op aarde’ klinkt het o zo fijne kerstliedje. Toch kan twee keer afspreken in een maand intens zijn. Met een beetje pech drie keer als je net als ik ook nog jarig bent in de feestmaanden.

Tel daar de Sinterklaas- en kerstvieringen van de kinderen bij op…

Lees meer

Ideaal uitje voor regenachtige woensdagmiddag: de kringloop

Op een regenachtige middag kan het weleens gebeuren dat hangerigheid bij ons (mijn twee jongens) optreedt en ik graag het huis even verlaat. Natuurlijk kan ik ze dan in een poncho en regenlaarzen steken en naar het bos gaan. Maar dat betekent dat ik zelf ook in een poncho met laarzen naar het bos moet.

Onszelf uitnodigen voor een kopje thee bij een vriendin met kinderen lukt soms. Maar vaak zitten zij in precies dezelfde…

Lees meer

Review Miss Molly & Me – Theatertour Bonnie & Clyde

Review Miss Molly & Me door Fleurs Finest

Vorige week reisden we samen af naar Beverwijk voor een optreden van Miss Molly & Me.

Verregend hollen op zoek naar tl-licht in het duister

De heenreis verliep niet soepel. We vertrokken door het dagelijkse spitsuurtje thuis net een kwartier later dan gepland. Maar kwamen door de spits op de A1 nog veel later aan. Tien minuten voor het optreden reden we nog koortsachtig door Beverwijk op zoek naar een onvindbare parkeerplaats. Een rouwcentrum bood…

Lees meer

Pin It on Pinterest