Leuk licht

Dat het zó moeilijk was om een leuke lamp te vinden, had ik niet kunnen voorzien. Althans een lamp die niet van IKEA komt. Want dat is de opdracht die ik thuis steevast meekrijg bij mijn interieur styling.

In tijdschriften en op Pinterest doken massaal van die bronzen omgekeerde klankschalen op. Die trend heb ik even langs me heen laten gaan. Gelukkig, want nu is alles weer goud. En volgend jaar waarschijnlijk zilver. Dus als je vorig jaar een bronzen lamp hebt gekocht, kan die eigenlijk over drie jaar pas weer. Hoe kies je een tijdloze lamp? Want een lamp kiezen is al een onmogelijke opgave, er een aan het plafond ophangen is helemaal voer voor relatietherapeuten.

Drie sprieten

Terug naar de zoektocht. Mijn moeder zei: ‘kijk bij Nijhoff’. Best vrolijke lampen inderdaad, ook weer veel brons, maar erg standaard. Ze hebben er trouwens wel een leuke tuinafdeling en kinderspulletjes, maar dat terzijde.

Een vriendin opperde: koop een tijdelijke lamp. Dus goed genoeg voor nu. Het hoeft geen vaste verkering te worden. Maar waar haalde ik een tijdelijk lamp vandaan? Niet bij IKEA dus. En ik was weer terug bij af. Met als gevolg dat ik een jaar lang tegen drie sprieten uit het plafond heb aangekeken en me verontschuldigde tegenover ieder nieuw bezoek ‘Ja, we zoeken dus nog een leuke lamp…’

Lamp

Tegen de lamp lopen

Tot ik tegen de lamp liep. Op een goede manier dan. Bij de woonwinkel in het dorp informeerde ik naar het palmbomenbehang dat ik in mijn hoofd had en van het een kwam het ander en voerden we een verlicht gesprek. De vrouw van de winkel bood aan om thuis te komen kijken. Vrijblijvend. Dat aanbod heb ik met twee handen aangegrepen en ze heeft me een geweldige en best betaalbare lamp verkocht. Eigenlijk drie. En ze heeft een elektricien geregeld om de boel op te hangen. Wat een feest. De dagelijkse complimenten maken het wachten dubbel en dwars waard.

 

Kijk op www.studioerikgutter.nl voor meer informatie.