Samen op de blauwe wolk: Jongens, jongens, jongens

Soms kom je mensen in je leven tegen waarmee je zoveel gemeen hebt dat het bijna eng is. Dat hebben wij, de Fleurs, met elkaar.

Veel jongens

Zo hebben we allebei de steenbok als sterrenbeeld en daardoor een voorkeur voor structuur, orde en rust. Door andere mensen wordt dit ook wel omschreven als lichtelijk neurotisch. We zijn allebei advocaat af, van Amsterdam naar het buitenland verhuisd en uiteindelijk gesetteld in hetzelfde dorp. Met mannen die de midlife crisis leeftijd hebben bereikt, maar er gelukkig meestal niet naar handelen.

Allebei hebben we een kleuter en een peuter. En niet onbelangrijk, allemaal jongens. Dat is toch net een andere dynamiek: ons leven bestaat uit zwaardgevechten, brandweermannen en Nerf pijlen die om je oren vliegen. Passende naam want die dingen werken behoorlijk op onze zenuwen.

Nooit meer uitgenodigd voor een cappuccino

Met een zwangere Fleur kan de andere Fleur dus niet achterblijven. We zijn twee weken na elkaar uitgerekend, moeten allebei bevallen via een keizersnede. En jawel, we krijgen allebei weer een  jongen. Wat betekent dat niet alleen onze levens behoorlijk synchroon verlopen: wij en onze mannen zijn de komende 18 jaar ook tot elkaar veroordeeld. Want, zo vragen we ons af: wie nodigt ons met onze 3 jongens nog thuis uit voor een cappuccino?

De kringloopwinkel blij maken met barbies

Gelukkig valt ineens op hoeveel leuke stoere en toch vrouwelijke jongensmoeders er in ons dorp rondlopen. Die ons geruststellen dat wij jongensmoeders over een aantal jaar gewoon enorm veel leuke meisjesdingen met elkaar gaan doen. Als de mannen met alle jongens op survival weekend of naar voetbal gaan, liggen wij in een spa of zitten we aan de high tea.

Want hoe heerlijk jongens ook zijn, een goed en verstaanbaar gesprek voeren is best lastig met al dat testosteron om je heen. En we realiseren ons dat we die doos met barbies op zolder nu echt naar de kringloop kunnen brengen. Middagen samen knutselen aan tafel, krijgen we alleen door ons in te schrijven voor vrijwilligerswerk. Of door nichtjes te lenen.

Een leven lang fit

Gelukkig zijn er natuurlijk ook veel voordelen. Zo zijn jongens dol op hun moeder. Onze peuters verrassen ons bijna dagelijks met een afgeplukte bloem uit onze eigen tuin, dode kever of natte zoen. Er is weinig drama in het leven van jongens.

Ook leren we zoveel bij van onze jongens. Bijvoorbeeld over de ruimtevaart en het dino tijdperk: termen als het pleistoceen en de diplodocus zijn voor ons helemaal nieuw. Of hebben we ze misschien verdrongen?

En het is lekker praktisch, iets waar wij steenbokken van houden. Alles voor de baby is er al en voor de komende jaren koop je gewoon een paar meter aan spijkerbroeken. Des te meer budget blijft er over om voor onszelf jurkjes, schoenen en tassen te kopen. En met jongens ben je gegarandeerd een leven lang fit.

Uiteindelijk komen die meisjes vanzelf. We worden vast vreselijke schoonmoeders en geweldige oma’s.

Samen op de blauwe wolk: Jongens, jongens, jongens