Terugblik op een bewogen jaar

Twee jaar geleden lanceerden we vol enthousiasme onze website en de Fleurs Finest experiences. Wat hadden we er zin in. Zin om met onze woorden aan te zetten tot verbinding. Wel altijd met een knipoog. Serieuze steenbokken als wij leggen de lat meteen hoog. We wilden heel Nederland wel inspireren. In het eerste jaar schopten we het zelfs tot influencer van Marktplaats.

Het leven ontvouwt zichzelf

Soms laat het leven zich niet plannen. Voor mijzelf was het afgelopen jaar een bewogen jaar waarin ik maanden zwanger in spanning plat op bed moest liggen. Om vervolgens thuis te komen met een baby die maar bleef huilen en waarmee ik het ziekenhuis in en uit liep. Op een gegeven moment kon ik zelf ook alleen nog maar huilen. Door alle zorgen, hormonen en het continue slaapgebrek was mijn inspiratie ver te zoeken. Laat staan dat ik in staat was om andere mensen te inspireren.

Me time

Het tweede jaar van mijn coachopleiding bij Phoenix heb ik gelukkig kunnen halen. Mijn studiedagen voelden als me time waarin ik mijzelf toestond alleen aan mijzelf te denken. Tot tweemaal toe probeerde ik in het holst van de nacht mijn professionele leerdoelen te formuleren. En kreeg ik tijdens mijn opleidingsdag als enige feedback of het niet eerst tijd werd om eens te gaan huilen. Over verlies. Verlies van dromen. Verlies van mijzelf.

Wat voelde het niet weten als verduren. En wat vond ik het moeilijk. Om stil te staan bij wat ik nodig had en dat uit te spreken. Letterlijk om hulp te vragen. En mezelf op nummer een te zetten. Te zien dat pas als ik ga aannemen, ik anderen iets te bieden heb.

Loslaten

Loslaten: precies dat was wat ik dit jaar te leren had. En wat ben ik dankbaar dat de huilbaby inmiddels is veranderd in een happy camper die nog maar sporadisch naar het AMC hoeft. In dit jaar heb ik ook ervaren dat kleine dingen een verschil kunnen maken. Het leven hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Liever niet zelfs.

Hoe fijn was het om soms te horen dat mensen onze blogs misten. Met veel plezier gaan we dan ook weer actief schrijven. In het najaar organiseren we een serie Fleurs Finest experiences met ruimte voor ontmoeting, verbinding en nieuwe ervaringen. We kunnen niet wachten.

Om in de woorden van diezelfde kinderen te eindigen: ‘Klein is fijn, groot idioot.’

 

Fleur Kundersma