Thanksgiving: waar is Fabulous Friend Janine dankbaar voor?

In aanloop naar onze favoriete feestdag staan wij samen met Fabulous Friends wekelijks stil bij waar zij dankbaar voor zijn in hun leven.

Fabulous Friend Janine

Onze zevende Fabulous Friend is Janine Bauer, arbeidsrechtspecialist en partner bij biedrA:

Stilstaan bij dankbaarheid

“Dankbaarheid, eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik vaker stil zou moeten staan bij de vraag waar ik dankbaar voor ben. Als je er niet bewust bij stilstaat dan merk je het niet op. Althans ik niet.

Maar nu ik er voor ben gaan zitten, kan ik wel honderd dingen bedenken. Ik ben heel dankbaar dat onze kinderen gezond zijn en altijd dolblij zijn als ik weer thuis kom. Ook al ben ik maar vijf minuten weggeweest.

Heel hard lachen

Ik ben ook dankbaar dat ik nog altijd heel gelukkig ben met mijn vriend Bas. Ik kan enorm met en vaak ook om hem lachen. Op het moment dat ik dit schrijf lach ik alweer, omdat ik weet dat hij mij gaat plagen als hij dit leest. Ik zeg namelijk vrijwel dagelijks tegen hem dat hij geen humor heeft. Deze bekentenis zou het tegendeel kunnen bewijzen.

Eigenlijk ben ik zelfs dankbaar voor de slapeloze nachten die wij nog steeds soms hebben. Dankbaar dat ik onze kinderen dan kan troosten en ik vervelende dromen en pijntjes weg kan toveren.

Dankbaar ben ik ook zeker voor mijn werk. Ik ervaar daarin heel veel vrijheid en kan mensen echt helpen. Dat ik als ik aan het werk ben mijn nog warme koffie kan opdrinken. En dat als ik dan naar buiten kijk in de zomer ik bootjes over de gracht zie varen en in de winter heel veel regen zie vallen terwijl ik lekker warm binnen zit.

Dankbaar voor Sinterklaas

Maar op dit moment ben ik vooral heel dankbaar voor Sinterklaas. Fijn dat die oude man weer in het land is en ik hem te pas en te onpas kan bellen: als borden leeggegeten moeten worden, tanden gepoetst en/of er geslapen moet worden tot de wekker gaat. Dit valt vast niet onder verantwoord opvoeden maar het maakt mij wel heel dankbaar.

Als ik er zo over nadenk is dankbaarheid voor mij een vorm van bewustzijn en jezelf en het leven daarin niet al te serieus willen nemen.”

Thanksgiving: waar is Fabulous Friend Janine dankbaar voor?