Zo voel ik me: 50 kletskaarten voor kinderen

Tegenwoordig ligt er veel focus op de kenniscapaciteiten van kinderen. Het afnemen van Cito-toetsen bij kleuters gaat naar mijn mening wat ver.

Ik gun mijn kinderen toch vooral dat ze een heel mens worden. Met alle positieve kanten en schaduwkanten die daarbij horen. Liefst op een ontspannen manier.

Kinderen zullen zich dan wel eerst bewust moeten worden van hun gevoelens. Wat gaat er allemaal in je om?

Kletskaarten

Een paar weken geleden kwam ik bij toeval in de plaatselijke boekwinkel het spel ‘Zo voel ik me!’ tegen. Het spel bestaat uit 50 kletskaarten voor kinderen. De aanbevolen leeftijd van het spel is 8 jaar maar ik weet uit ervaring dat veel kaarten het ook goed doen bij kleuters.

De kletskaarten bieden een toegankelijke manier om kinderen bewust te maken van hun gevoelens en hier samen over te praten. Of lachen, dat mag natuurlijk ook. Niets is fout, alles is goed. Een mooi streven voor een nieuw schooljaar.