Brusselse parels tussen het groen

Toen mijn schoonvader net naar Brussel was verhuisd, had ik geen hoge verwachtingen van leuke uitjes. De stad zei me gewoon niet zo veel. Nu, vijf jaar later, heb ik er een paar prachtige parels ontdekt.

Boat House?

IMG_2916

Chalet Robbinson in Brussels bos

Een ervan is Chalet Robbinson. Midden in het heerlijke Ter Kamerenbos ligt dit chalet waar je met een schattig pondje naartoe wordt gevaren. Je kunt er in de tuin zitten voor lunch, thee, borrel of diner. Ook kun je er roeibootjes huren.

Ergens doet dit chalet me denken aan The Boat House in Central Park, New York. Maar dat zijn misschien te veel credits, want de Belgische bediening haalt het absoluut niet bij de Amerikaanse.

Zwanen en meer

De kaart is niet goedkoop, zo betaal je EUR 4,50 voor een verse jus. Maar je hebt al een heerlijke crêpe voor EUR 5 en uit het potje thee haal je makkelijk drie kopjes. Tel daarbij op het betoverende uitzicht op de zwanen en je vergeet de rekening bijna weer. Als je kauwend op een gratis fruitella snoepje terugvaart, denk je al helemaal niet meer aan de rekening.

FullSizeRender kopie 2

Bootje huren in Brussels bos

Brusselse Brasserie

Als je toch in de buurt bent, breng dan een bezoek aan de nieuwe speeltuin in het park. Alle speeltoestellen zijn van hout gemaakt en de kinderen kunnen zich er goed vermaken. Voor echt lekker eten en fijne bediening, ga naar: Brasserie de la Patinoire.

Fabriek in oranjerie

Zo’n tien minuten verderop vind je een leuke brunchtent midden in een bekend shopgebied. La Fabrique zit in een oude oranjerie midden in het park naast Palais d’Egmont.

 

 

FullSizeRender kopie 3

La Fabrique

De detox-sap is een hit: wortel, sinaasappel, peer en appel. Ook kun je er voor een vaste prijs brunchen in het weekend. Kinderen kunnen er spelen in de tuin en betalen een gereduceerd tarief voor de brunch.