FIT, FITTER, FITTEST

Inspiratie-wandelingen

Lieve mensen,

Momenteel bied ik mijn inspiratie-wandelingen aan voor kleine groepen. Uiteraard verantwoord, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM.

Begin je dag met een inspiratie-wandeling
Veel mensen hebben de afgelopen tijd opnieuw ervaren hoe heilzaam het is om in de natuur te zijn. De natuur nodigt uit tot rust, ruimte en reflectie. Daarom combineer ik de wandeling met een creatieve (schrijf)oefening. Door de stilte op te zoeken in de natuur, kom je makkelijker in contact…

Lees meer

Quarantaine kans

Deze quarantaine doet me denken aan de tijd in Dubai met mijn gezin. We waren daar twee jaar lang enorm op elkaar aangewezen en dat versterkte onze band. Waar je hier afleiding buitenshuis kunt vinden met etentjes en familiebezoeken, waren we in Dubai meestal thuis na het werk en in het weekend.

Ritme & Routine
Daar kwam bij dat ik tijdens de zwangerschap van mijn tweede zoon een ‘placenta praevia’ had en drie (!) maanden bedrust…

Lees meer

Tijd voor nederigheid

Voor alle mensen die ziek, ouder of verzwakt zijn, vormt het coronavirus een grote bedreiging. Ook voor alle zzp-ers, het mkb en werklozen. En voor iedereen die nu niet bij belangrijke familie-bijeenkomsten kan zijn of erg alleen is. In gedachten ben ik bij deze mensen en stuur ik ze liefde, hoop en vertrouwen.

Voor controlfreaks zoals ik zou het coronavirus ook de absolute hel moeten zijn. Want ineens gaat alles helemaal anders dan gepland….

Lees meer

365 interviews in 2019

Het is gelukt! Het afgelopen jaar hebben mijn vader en ik samen iedere dag iemand geïnterviewd. Dezelfde vijf vragen, een jaar lang. Het was af en toe best afzien, maar vooral heel bijzonder. Ten eerste om dit project samen te doen (zonder dat we ruzie kregen). Om te merken dat we het konden volhouden. En natuurlijk de verbinding die ontstond door het vertrouwen van alle 365 mensen die met ons in gesprek gingen. Van…

Lees meer

Nieuw: bundel en workshop werkgeluk

Op 19 september verscheen mijn vierde boek, een bundel over werkgeluk: Mest voor de werkvloer. Het is een inspiratiebundel voor medewerkers en werkgevers.

Ik vind het zó zonde dat ik nog regelmatig hoor en zie dat mensen doodongelukkig op hun werk zitten en opgebrand of verveeld raken. Dat kan ook anders, weet ik uit ervaring. Ik heb immers zelf jarenlang ongelukkig bij een advocatenkantoor op de Zuidas gewerkt.

Workshop: Fluitend op je werk

Op zaterdag…

Lees meer

Op de helft van onze interview-challenge!

In januari gingen mijn vader en ik van start met ons interview-project. Het idee: we interviewen iedere dag een wildvreemde en stellen dezelfde 5 vragen. Die zetten we op ons Instagramaccount Justlikeyou365 met een portret. Omdat we benieuwd waren naar de antwoorden die we zouden krijgen en omdat we ook ergens het gevoel hadden dat we mensen iets gingen geven met deze 5 vragen. 

We hadden toen nog niet kunnen overzien hoeveel werk het…

Lees meer

Hoe ik een meditatiejunk werd

Mijn eerste herinnering van mezelf als kind is als stresskip. Alles moest perfect gaan, ik moest perfect zijn. En als dat (natuurlijk) niet lukte, vond ik dat verschrikkelijk en gaf ik mezelf op mijn kop. Met als resultaat: de volgende keer nog harder werken. Nog meer mijn best doen. Nog minder zelfvertrouwen. Proberen om iedereen tevreden te houden. Mijn ouders, de juf, vriendinnen, vrienden van mijn ouders. Ik wist altijd precies wat ik moest…

Lees meer

Recept voor verbinding: interview iedere dag een wildvreemde

Op een verjaardag sprak ik een bevriende rechter van rond de zestig. Ik vroeg hem of hij bij nieuwe zaken soms al van te voren de uitkomst kan voorspellen. Omdat hij misschien na al die jaren patronen herkent bij bepaalde mensen? Zijn antwoord: “Iedere zaak beoordeel ik als uniek, want iedere zaak is uniek. Als je bevooroordeeld raakt, is het tijd om ander werk te gaan zoeken.” En zo is het natuurlijk.

Vechten tegen vooroordelen

Oordelen….

Lees meer

Over de inspiratie-avonden op de Blaricumse hei

Waarom organiseer ik inspiratie-avonden op de Blaricumse hei? Ten eerste omdat ik de hei als een heilige plek beschouw. Het klinkt misschien zweverig, maar op de hei vind ik rust, reflectie en antwoorden op vragen die me bezighouden. Een paar jaar geleden deed ik mee aan een stiltewandeling van vijf uur met een coach in groepsverband en dat was een geweldige ervaring. Vijf uur is aan de lange kant, zeker in deze tropenjaren met…

Lees meer

Full moon wandeling en yoga op 15 september

Samen met yogalerares Nanda Lofvers organiseert FleursFinest een avond vol rust, ruimte en inspiratie. Na een stiltewandeling op de hei verzorgt Nanda een yoga-les in de natuur. Het thema van de avond is ‘compassie’.

 

Datum: 15 september 2019

Locatie: De Blaricumse hei, verzamelen voor restaurant De Tafelberg

Tijd: 19.00 uur tot 21.00 uur

Meenemen: makkelijke kleding, wandelschoenen en yogamatje

Kosten: eigen bijdrage

Opgeven: stuur een mailtje naar fleur@brockhus.nl

 

Lees meer

Pin It on Pinterest