Liefdesbakker

Speciaal voor de koukleumende thuisblijver: warm je eens aan de croissants van Bakken met Passie.

Op een regenachtige zomerzaterdag was ik weer in mijn lievelingsbakker in de Amsterdamse Pijp. Voor een speltbrood. En vooruit, als ik er dan toch ben, een potje zelfgemaakte pesto. De goddelijke brownie (pure chocola, beetje plakkerig, niet te zoet) overleeft de weg terug naar huis niet eens.

Croissants en carrot cake

Alles bakken ze er zelf en dus met passie, dat kun je controleren door de open keuken. Al tijdens mijn zwangerschap raakte ik verslingerd aan de amandelcroissants en carrot cake. Vaak sprak ik er met vriendinnen af tijdens mijn verlofperiode. Je kunt er namelijk ook leuk zitten.

Warm onderkomen

Maar ik heb mijn hart pas echt verpand aan Bakken met Passie toen ik net was bevallen. Met weer een slapeloze nacht achter de rug, liep ik struinend met de kinderwagen door de februari-kou die eerste weken, maar gelukkig bood Bakken met Passie een warm onderkomen voor mij en mijn baby. De eigenaresse vroeg altijd hoe ik me voelde, gaf wijze raad en schotelde ons thee en scones voor.

Waar voor je geld

Oké, de producten van Bakken met Passie zijn niet goedkoop. Best wel duur eigenlijk. Maar je krijgt waar voor je centen. Liever een klein stukje vers gebakken rozemarijn ciabatta, dan een gigantisch afbakbrood van de supermarkt. Want ik geloof alleen in bakken met liefde en passie als ik het zelf kan zien, ruiken en vooral: proeven.

FullSizeRender

www.bakkenmetpassie.nl