Over de inspiratie-avonden op de Blaricumse hei

Waarom organiseer ik inspiratie-avonden op de Blaricumse hei? Ten eerste omdat ik de hei als een heilige plek beschouw. Het klinkt misschien zweverig, maar op de hei vind ik rust, reflectie en antwoorden op vragen die me bezighouden. Een paar jaar geleden deed ik mee aan een stiltewandeling van vijf uur met een coach in groepsverband en dat was een geweldige ervaring. Vijf uur is aan de lange kant, zeker in deze tropenjaren met kleine kinderen. Daarom beginnen we de avond met een korte stiltewandeling van een half uur. Door te bewegen in de natuurkun je even loskomen van de dagelijkse dingen en maak je bepaalde gezonde stofjes aan in je hersenen.

De wandeling luiden we in met een meditatie. Waarom? Omdat meditatie voor mij hét instrument  is om uit  mijn hoofd te komen en te voelen hoe het met me gaat. Waar ik behoefte aan heb. Dagelijks mediteer ik zo’n twintig minuten en vaak nog een of twee keer op de dag 3 minuten. Dat doe ik nu zo’n tien jaar. Het geeft me houvast om altijd terug te kunnen keren naar de ademhaling, wat er ook gebeurt. En de wetenschap dat gedachten komen en gaan, dat ik die gedachten niet ben. Ook prettig.

Vervolgens eten we in een eigen ruimte, verlicht met kaarsjes en met betoverend uitzicht op de hei. Het eten is vegetarisch. Sinds ik vegetarisch eet, zie ik hoe veel je kunt experimenteren met groenten. Bovendien is vegetarisch eten nodig in deze tijd van klimaatproblematiek en misstanden in de bio-industrie. Fijne bijkomstigheid: je voelt je er lichter door.

Na het eten doen we met elkaar een creatieve activiteit. Dat varieert van een moodboard maken tot een schrijfopdracht of tekenles. Iedereen is creatief, maar we vergeten soms om er tijd en ruimte voor te maken. Het is bevrijdend om iets te maken, zonder dat er druk achter zit of dat het iets moet worden.

De avonden dragen altijd een thema. Omdat het mooi is om in te zoomen op een thema. Maar de avonden zijn altijd bedoeld om 5 belangrijke aspecten van een gebalanceerd leven aandacht te geven: beweging, mindset, voeding, verbinding en creativiteit. Daar geloof ik in. Dagelijks maak ik tijd voor deze 5elementen en dagelijks heb ik het gevoel dat ik mijn tijd goed besteed. Dat mijn leven betekenisvol, rijk en sprankelend is. En dat gun ik iedereen.

Wil je een inspiratie-avond bijwonen en zelf ervaren wat zo’n avond met je doet?

Stuur dan een mailtje naar fleur@brockhus.nl

De kosten bedragen EUR39,95 inclusief eten en drinken.

10% gaat naar een goed doel.

De volgende inspiratie-avond vindt plaats op woensdag 15 januari 2020.