Thanksgiving: waar is Fabulous Friend Roosmarijn dankbaar voor?

In aanloop naar onze favoriete feestdag staan wij samen met Fabulous Friends wekelijks stil bij waar zij dankbaar voor zijn in hun leven.

Onze zesde Fabulous Friend is Roosmarijn Harmse-Burghout, project manager bij de NS:

“Regelmatig sta ik stil bij het feit wat een geluk ik heb met mijn leventje. Met het warme gezin waar ik vandaan kom. Dat ik nog steeds zo gek ben op mijn man. Wat een heerlijk huisje we hebben. Dat ik zoveel leuke dingen met vriendinnen onderneem. Dat het me is gelukt om na mijn 30e nog een carrière switch te maken. Dat ik binnenkort moeder ga worden! Die momenten van dankbaarheid maken mij gelukkig.

Vroeger raasde ik door het leven heen, ging van de ene afspraak naar de andere, zonder echt bij dingen stil te staan. Tegenwoordig ben ik veel bewuster van de dingen die ik doe en geniet ik meer van de kleine, mooie dingen in het leven. Zo kan ik heel blij worden van bijvoorbeeld blauwe lucht, een strandwandeling, mensen die in zichzelf lachen op straat, de Hollandse kneuterigheid, kerstlichtjes, lekker eten, de warmte van de zon, het vooruitzicht op een vakantie of momenten dat iemand aan je denkt door een lief kaartje of berichtje.

Meditatie en het minder vol plannen van mijn agenda hebben mij hierin geholpen. Maar ook het uitspreken van dit gevoel van dankbaarheid naar mijn omgeving. Het uit Amerika overgewaaide ´Thanksgiving´ vind ik daarom ook een mooi gebruik. Voor iedereen is het goed om regelmatig bewust stil te staan bij de dingen die je hebt of hebt bereikt, of waar je gewoon blij van wordt. Het maakt je een positiever en leuker mens!”

 

unknown