Wij vieren Thanksgiving!

De afgelopen maand hebben wij Fabulous Friends gevraagd om stil te staan bij waar zij dankbaar voor zijn. En wat een inspirerende antwoorden kregen we! ‘Dankbaar omdat ik eindelijk in verwachting ben’, ‘Dankbaar als ik midden in de nacht naar mijn kinderen kan om ze te troosten’, ‘Dankbaar voor de vuilnisman’. Wij willen iedereen bedanken voor hun dankbaarheid. En vandaag is het dan zo ver: Thanksgiving. De dag waarop wij Fleurs hardop vijf dingen delen waarvoor wij dagelijks dankbaar zijn.

Dankbaar voor mijn friemels

Wat is het toch een feest om moeder te zijn. Soms zeggen mijn kinderen ‘mama’en kan ik bijna niet geloven dat ze het tegen mij hebben. Altijd mini mensjes om me heen om te knuffelen en om iets voor te kunnen betekenen. Ook geven ze mij een groot cadeau: nieuwe ogen. Door mijn kinderen zie ik het magische van de maan weer eens, voel ik de spanning van Sinterklaas en mag ik alle avonturen van Jip en Janneke honderden keren herbeleven.

Boeken schrijven

Dankbaar dat ik de ruimte krijg en neem om mijn hart en drang te volgen om boeken te schrijven. Die een uitgever goed genoeg vindt om te publiceren. En die mensen mooi genoeg vinden om te kopen, te lezen en cadeau te geven. Daarbij ben ik blij dat we in Nederland vrijheid van meningsuiting hebben ingevoerd en ik kan schrijven wat ik wil.

Vers voedsel

Het was vroeger vast allemaal spannender: noten en bessen zoeken en een jagende man in berenvel. Maar laatst was ik in de Appie en was het schap met verse groenten leeg. Toen besefte ik weer eens hoe ongelofelijk dankbaar ik ben dat ik iedere dag vers eten kan kopen voor mij en mijn gezin en dat mijn man op kantoor zit in plaats van in de bosjes. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar eten is iets om heel erg dankbaar voor te zijn.

Dankbaar voor de seizoenen

Dit klinkt misschien bejaard, maar wat ben ik verzot op seizoenen. Toen ik in Dubai woonde, vond ik het klimaat soms zo eentonig. Terug in Nederland ben ik iedere dag dankbaar voor het weer. Regen, zon, storm of wind. Ik geniet van de diversiteit. Behalve als ik mijn krabber niet kan vinden op het moment dat ik de deur uit moet, twee verkleumde kinderen in het donker de auto in wil persen en het net heeft gevroren.

Blog met Fleur

Beetje gênant, misschien, maar vaak zit ik zelf met een kopje thee te kijken op ons eigen blog en geniet ik ervan hoe mooi het eruit ziet. En lees ik de leuke artikelen die wij met zo veel plezier schrijven. Ik ben dan ook dankbaar dat we dit jaar deze blog zijn begonnen, dat we samen zoeken naar de finest things, dat we daarbij zo veel interessante mensen tegenkomen en dat het zo’n feest is om samen te werken met Fleur.

Thank you very very much!

 

Fleurs