Herontdekken wat ik als kind leuk vond om te doen

Deze vakantie ontdekte ik weer eens: wat ik als kind al leuk vond om te doen, vind ik nog steeds leuk. Dat begon met spelletjes in de auto: het is rood maar niet altijd. Oké, misschien was ik de enige die dat leuk vond, mijn jongens van 2 en 4 keken me glazig aan. En met allerlei hints ‘het bevat het woord stop en springt soms op groen … zoals nu!’, kwamen ze nog niet op stoplicht. Ook voor flesjesvoetbal waren ze echt nog te jong. Maar het idee was leuk.

Volgelopen slotgracht

Zandkastelen bouwen werd wel een hit. Dat vond ik als kind helemaal te gek. Urenlang kon ik ermee bezig zijn. We waren deze zomer in Bretagne waar het ineens vloed werd en we de slotgracht langzaam zagen vollopen. Geweldig was dat, daar kan voor mij geen nieuw paar schoenen tegenop.

Hobby wordt werk

Gelukkig heb ik van mijn grootste meisjeshobby mijn werk kunnen maken: boeken schrijven. En nu dus ook blogs. Vroeger schreef ik ook graag gedichten. Over mijn ouders, over vakantie, maar ook over een mooi marmeren gebouw waar ik altijd langsfietste op weg naar school. Die liefhebberij heb ik laatst weer eens opgepakt. Zo leuk om een klein gedicht te fabriceren. Ik verheug me nu al op pakjesavond!

Het gedicht dat Fleur Brockhus schreef als kind

Kindergedichtje over vakantie uit 1993

Pianoles bij de buurman

Verder heb ik mijn spaarcenten uitgegeven aan een piano. Vijftien jaar had ik niet meer gespeeld, maar het begon weer te borrelen. En dus heb ik er een gekocht en meteen lessen geboekt bij de overbuurman. Heerlijk. Het niveau van de Hilversumse pianobroertjes haal ik nooit, maar dat geeft niet. Door piano te spelen, maak ik mijn hoofd leeg en dat is goed genoeg.

Spelen op kantoor

Soms vraag ik me af hoeveel mensen het als kind al leuk vonden om in een muizig kantoor te werken. Juist. Daarom ben ik ook zo blij als ik voor mijn werk bij bedrijven kom die proberen een mensvriendelijke sfeer te creëren. Met planten, kunst, vrolijk licht, verse sappen en inderdaad: speelruimtes. Kinderen die niet mogen spelen, kunnen niet leren. Ik denk eigenlijk dat hetzelfde geldt voor volwassenen. Dus trek dat ganzenbord uit de kast en daag je collega’s uit. Je vrienden en kinderen. Of je man.

Zandkasteel

Zandkasteel bouwen in Bretagne

Welke dingen vond jij vroeger leuk om te doen? Daar zijn we benieuwd naar. Laat het ons weten in een reactie!