Blooming is Booming

Midden in de natuur staat een modern hotel dat natuur ademt. Voor de derde keer was ik een weekend in hotel Blooming, in de Bergse Bossen. Een ideale weekend escape met het gezin, een vriendin of alleen.

De sfeer is er relaxt, in de ruime lobby met gratis tijdschriften, water en groene appels voel ik me altijd meteen thuis. Ook de kamers zijn fijn: eenvoudig maar fris en stijlvol met veel natuurtinten en rustgevend uitzicht op het bos of de fontein.

Wandelen, zwemmen, shoppen

Vanuit het hotel kun je mooie wandelingen maken in de omgeving en je kunt er zwemmen in het binnenzwembad. Voor de kinderen is er een kleine speelkamer. Ook bevindt kunstenaarsdorpje Bergen zich op loopafstand. Een nadeel is dat je een fiets of auto nodig hebt om bij het strand te komen. Op mooie zomerdagen is parkeren dan een uitdaging wat kan zorgen voor een kleine relatiecrisis. Een bakfiets die je kunt huren – of liever lenen – was fijn geweest.

Bedieningstoppers bij Beachclub Hemmingway’s

Over het strand gesproken, in Bergen aan Zee hebben we wel drie strandtenten uitgeprobeerd: Hemmingway’s, Bruin en Noord. Een duidelijke winnaar is Beachclub Hemmingway’s. Daar verhuren ze riante loungebanken waar je met z’n vieren op kunt vertoeven. Niet goedkoop: met parasol erbij, een fles water en twee verse smoothies betaal je EUR 50. Maar op een zomerse dag waan je je dan wel op de Malediven. Het gevoel van luxe, de geweldige service en het lekkere verse eten (avocadosoep, salades, sandwiches) maken het de prijs waard. En het scheelt een ticket.

De opgang van strandtent Noord met al die houten richels vonden we niet uitnodigend. Ze kunnen beter meteen een bord ophangen met ‘verboden voor kinderen en rolstoelen’, want wat een hel om je kinderwagen hier overheen te trekken.

fullsizerender1

 

Vuurwerkvrij

Het eten in hotel Blooming is gewoon goed. Restaurant Vigor verdient een Michelin-ster, omdat je er ongestoord kunt eten, terwijl de kinderen de speelkamer afbreken.

Met oud & nieuw hebben ze er een arrangement waarbij eten, ontbijt en babyfoon zijn inbegrepen. Dat was een aanrader met vrienden: kleine kids op bed en wij lekker dineren. Vuurwerkfanaten zitten hier verkeerd: doordat het hotel in het bos ligt, mag er niks afgestoken worden. Maar daardoor sliepen de kinderen wel lekker door terwijl wij nog een lel champagne weg klokten. Het ontbijt de volgende dag was geweldig: vers fruit, vers sap, verse wafels en zelfs glutenvrij brood voor de liefhebber en echte kaneelstokjes.

Massage cadeau

Omdat mijn moeder altijd een vaste dag in de week op onze kinderen past, heb ik haar verrast met een weekendje Blooming. Het was gezellig en de massage in het hotel die ik haar cadeau heb gegeven, maakte het verblijf helemaal af. Om tien uur werden we verzocht om het terras te verlaten en ons drankje op een ander terras op te drinken. Ergens vonden we het een beetje jammer om ‘weggestuurd’ te worden, maar vooral goed dat het hotel zorgt voor zijn gasten. Ik zou gek worden als luidruchtige gasten mij uit mijn slaap zouden houden.

 

fullsizerender

 

Wat mij betreft is het helder: hotel Blooming is booming. Het yogaweekend probeer ik ook graag nog eens uit. Zonder kinderen.