Wat is de weg?

Er woedt een creatief vuur in mij dat wil uitbreken. Al tijdens mijn zwangerschapsverlof was ik druk met schilderen, schrijven, stylen.

Knuffelwinter

Toen mijn cadeautje werd geboren, heb ik al mijn creativiteit gestoken in de opvoeding van mijn drie heerlijke zonnetjes van zoontjes. Wat heb ik genoten van thuis cocoonen bij de open haard. Het was echt een knuffelwinter. Na zes maanden begon het weer creatief te kriebelen: ik wilde graag aan het werk. Dus begon ik weer een beetje offline te bloggen voor FleursFinest, maar online wilde ik dat het liefst samen met de andere Fleur doen.

Een nieuwe roman schrijven was zo groot en wie kon mij garanderen dat het een succes zou worden? Inspiratie had ik wel, ik was zelfs al bezig met personages uitwerken en het eerste hoofdstuk. Totdat er een interim klus op mijn pad kwam waar ik voorrang aan gaf. Kennelijk had ik daar iets te brengen.

Wijs me de weg

Wikken en wegen, duwen en loslaten. Naar binnen, naar buiten. Een wilde dans tussen onbegrip en acceptatie. Zo heb ik gezwoegd het afgelopen half jaar. Want waar wilde ik de focus op leggen? Wat zei mijn hart?

Kortom: wat is mijn pad? Ik snakte naar iemand die mij kon vertellen waar ik moest beginnen. Iemand die alle beslissingen voor mij kon maken.

Als nuchtere steenbok ben ik zelfs te rade gegaan bij een handlezeres op een spiritueel festival. Mooi, maar de antwoorden kan ik natuurlijk alleen zelf geven. Mijn vader vulde liefdevol aan: het maakt eigenlijk niets uit wat je doet. Jouw cadeau manifesteert zich in alles. In je contact met mensen, in de manier waarop je opvoedt, in het eten dat je bereidt, in de muziek die je speelt, in de teksten die je schrijft. Enne… of het een succes wordt is onbelangrijk. Bovendien kun je dat niet beïnvloeden. Wat een geruststelling.

Samen op reis

Nu het volop zomer is, voel ik heel duidelijk dat de tijd rijp is voor de volgende stap. En ik weet ineens weer wat mij te doen staat.

Op de fiets vloog een idee voor een groots nieuw boek mijn hoofd binnen. Direct vond ik onderweg bevestiging in een symbolisch teken. Daarnaast kwam ik er in een gesprek met een collega achter dat ik graag een opleiding wil doen. Jeuk alert: het is een opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Officer Happiness). Er was nog precies één plekje. En met FleursFinest gaan we op een andere tour. Nog persoonlijker, dieper, dichterbij. Spannender dus.

Beide Fleurs zijn terug. Met blogs en experiences nodigen we anderen uit om mee te reizen. Want ik geloof in samen. Vertrouwen, verwonderen, verbinden. Dat is mijn mantra momenteel. En het brengt me precies waar ik wil zijn. Hier.