Inspiratiewandeling over de hei – net als in het boek?

Mijn nieuwe roman De inspiratiepraktijk verschijnt half november bij Prometheus. Het verhaal gaat over een coach die ook inspiratiewandelingen organiseert. Bijvoorbeeld met kapster Daisy, die een burn-out krijgt nadat een klant groen uit de verf is gekomen. Die wandeling heb ik verzonnen, net als de rest van het boek. Toen ik hoorde dat Michel van De Vorm Trainingen in het echt zulke inspiratiewandelingen organiseert, was ik benieuwd of die wandeling zou lijken op de wandeling uit mijn verhaal. Ik schreef me in en zo stond ik op een zonnige zondag met mijn stevige stappers op de hei in Blaricum.

Tasje niet afgeven

Na een kopje thee en een korte instructie gingen we van start. We moesten lopen in stilte en de aandacht sturen naar onze voeten, enkels, kuiten, heupen en armen. In het begin vond ik het looptempo veel te langzaam. De energie-oefeningen te vaag. Ik vroeg me af wat de zondagse wandelaars zouden vinden van ons zwijgzame gezelschap dat af en toe arm-oefeningen stond te doen en of ik misschien bekenden uit het dorp zou tegenkomen. Ook het tasje met mijn telefoon erin, wilde ik niet afgeven aan Michel.

Die theewinkel kan over tien jaar ook nog

Maar toen Michel vroeg om een levensvraag te formuleren en de natuur te gebruiken om een antwoord te vinden, begon ik wakker te worden. Ik zag de harmonie, verbinding en energie in de natuur. En in de wolken ontdekte ik een enorm aquarium met schildpadden, haaien en een rog. Voor mij werd duidelijk dat ik met het creatieve werk dat ik nu doe op de goede weg zit. Die theewinkel kan ik over tien jaar ook nog opzetten.

Strohalm knuffelen

Liefde zien in alles wat leeft, dat is de kunst volgens Michel. Aan het eind van de wandeling voelde ik wat hij bedoelde en hoe waar dat is. Dat betekent niet dat je met iedereen bevriend moet worden of iedere strohalm moet onderwerpen aan een knuffelsessie, maar je kunt altijd wel iets herkennen in de ander.

Backpack afzetten

Michel is een bijzonder mens. Hij heeft een turbulent leven achter de rug en ziet dat als een cadeau in plaats van een last. Hij leeft licht en heeft weinig nodig. Zijn zienswijze werkt aanstekelijk. Kon ik mijn bagage eerst nog niet loslaten, op het eind van de wandeling lukte dat wel. Mijn tasje gaf ik aan Michel. Samen met de figuurlijke backpack die ik vaak draag. Daarmee verdween ook mijn rugpijn, gek genoeg.

 

Een inspiratiewandeling beschrijven, erover lezen of het een keer meemaken, zijn verschillende dingen. Ik raad het alledrie van harte aan. En ook al was deze wandeling een nieuwe ervaring, ik denk wel dat het verhaal klopt.

Voor meer informatie en reserveren: www.devormtrainingen.nl

fullsizerender

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest