Lijstje fijne zomerboeken

Nog een weekje en dan hebben we in het Noorden ook zomervakantie! Ik ben al naar de bibliotheek geweest om me te oriënteren op fijne zomerboeken en heb mijn lijstje rond. Meestal vind ik het fijn om tijdens de zomervakantie boeken te lezen die zich ook in een zomersetting afspelen. Ik zou dus niet gauw kiezen voor een verhaal over een ingesneeuwde familie in Noorwegen.

Hier komt het lijstje:

  1. Katie Fforde – ‘Summer at sea’. Mijn quilty pleasure is chicklit van Katie Fforde. Zij weet me in een typisch Engelse wereld te brengen waar alles fijn is en klopt. Er wordt altijd veel thee gedronken in haar boeken en daar word ik helemaal comfy van. Ik lees ze wel in het Engels, dat geeft een beter gevoel.
  2. Elizabeth Gilbert – ‘Het hart van alle dingen’. Dit is een steengoede roman waar je wel echt even de tijd voor moet nemen. Maar dan krijg je ook wat. Het gaat over botanische tuinen, sterke vrouwen en de diepzinnigheid van mos.
  3. Elena Ferrante – ‘De geniale vriendin‘. Een gouden tip van mijn vriendin Anna die verslaafd is aan deze reeks Napolitaanse romans over twee vriendinnen in de jaren vijftig.
  4. Jan Geurtz – ‘Verslaafd aan Liefde’ en ‘Het einde van de opvoeding’. Tijdens de vakantie lees ik ook graag een zelfhulpboek en opvoedboek. Deze ‘spirituele bestsellers’ vind ik enorm de moeite waard, omdat het een nieuw licht werpt op de vorming van ons zelfbeeld en dat van onze kinderen.
  5. Sieb Posthuma – ‘Het grote Rintje voorleesboek’. Vooruit, ook een kinderboek in dit lijstje. De verhaaltjes over Rintje en zijn twee vrienden is hartstikke leuk om voor te lezen aan peuters en kleuters. Het sluit goed aan bij hun belevingswereld en ik vind de lengte van de verhaaltjes precies goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest