Zalmneusje van Zeeland: Badhotel Domburg

Ik zeg altijd tegen mijn man, die het liefst in een tent tussen de tijgers slaapt of in een tienertour voor volwassen door ruraal Rusland trekt: keep it simple. Ooit komt die leuke campervakantie dwars door Nieuw-Zeeland, laten we eerst op excursie naar Gewoon-Zeeland. Dat is al survival genoeg met een peuter en een kleuter.

Badpakken met pijpjes

We waren erg last minute met zoeken voor de meivakantie, maar gelukkig konden we een maand van te voren nog terecht in Badhotel Domburg. Alleen bij de naam al, kreeg ik nostalgische gevoelens en romantische beelden van zwart wit foto’s van badpakken met pijpjes.

En dat klopte ook wel. Het hotel oogde heerlijk en historisch. Net als de lobby, het restaurant en de bar. Alleen de hotelkamer had een hoog VDV-gehalte. Wij hadden een familiekamer met twee aparte slaapkamers en een zitkamer en balkon.

Hele krant gelezen

Voor de kinderen was het er El Dorado. Lekker ontbijt (met poffertjes), binnenzwembad en een speelkamer. Wij lazen op het terras de hele krant, terwijl de kinderen zich achter ons in de speelkamer vermaakten. Dat er zó veel tijd voor onszelf was, hadden we niet durven dromen.

Gelokt met een bolus

Ook toen de kinderen op bed lagen, konden we makkelijk met de babyfoon-service een drankje drinken in de gezellige bar. En natuurlijk was het strand geweldig en slechts 5 minuten lopen of 1 minuut op een gehuurde bakfiets. Het grootste nadeel: onze kinderen wilden nooit meer naar huis. We hebben ze gelokt met een Zeeuwse bolus van het ontbijt en de belofte dat we snel weer terugkomen.

Op vakantie naar het Zalmneusje van Zeeland: Badhotel Domburg

Pluspunten
• Ziet er leuk en verzorgd uit
• Lekker eten
• (kind)vriendelijk personeel
• Badjassen en slippers op de kamer voor het hele gezin (met van die schattige kinderbadjasjes)
• Veel te doen in de buurt, zoals Terra Maris, een tropisch park en natuurlijk het strand.

Minpunten
• Erg prijzig (een arrangement voor drie nachten familiekamer inclusief ontbijt en twee keer diner kostte ons EUR 1.022).
Dat probeer ik nog steeds te vergeten.
• Hollandse hotelservice (beperkte schoonmaak en geen hulp met de koffers).