Thanksgiving: waar is Fabulous Friend Veronique dankbaar voor?

Op 24 november wordt in Amerika en Canada Thanksgiving gevierd. Een mooie traditie: dankzeggingsdag.

In aanloop naar onze favoriete feestdag staan wij samen met Fabulous Friends wekelijks stil bij waar zij dankbaar voor zijn in hun leven.

Fabulous Friend Veronique

Onze tweede Fabulous Friend is Veronique Bontrup-de Booy uit Utrecht, leerkracht en moeder van twee kinderen:

“Dankbaarheid heeft in het Nederlands vaak al snel iets groots; beladen. Alsof je er echt even goed voor moet gaan zitten. Buig je het om naar het Engels, dan lijkt het al snel op zo’n nieuwe slogan voor aan de muur die je bij de Xenos koopt. Voor mij heeft het te maken met echt blij zijn. Met iemand, een moment, een besef. Voor mij is dat:
– een huwelijk beleven met en door de liefste en meest  bijzondere familie en vrienden;
– vriendinnen die kaartjes sturen op het juiste moment;
– de ruimte krijgen mijn baan op te zeggen en daar zo in gesteund worden;
– twee uitgestrekte armpjes als mijn peuterzoon ’s ochtends wakker wordt (al is het pas 6 uur);
– ouders die er altijd voor mij zijn;
– mijn dreumesboef voor op de fiets die de wereld nog bekijkt of het een snoepwinkel is;
– schoonouders die heel fijn en liefdevol zijn;
– dat kopje thee op maandagmorgen als ik mij buig over mijn lang gekoesterde droom een boek te leren schrijven;
– elke avond naast mijn grote liefde liggen en weten dat het zo goed zit;
Ik kan nog wel even doorgaan. En hoewel mijn lijstje inmiddels het zacht-ei-kaliber bereikt, bedenk ik mij dat bij dankbaarheid ook nog een werkwoord hoort. Uiten. Zeggen hoe gelukkig je je voelt met iemand of iets. Dus zet ik dat bovenaan mijn lijstje. Zeggen waar je van houdt.
Love it!”
img_3520