Twente met een sprookjesachtige twist

Een weekendje weg met kinderen en kleinkinderen. Dat is ongeveer het allerleukste wat mijn moeder zich kan wensen. Dus dat gaven wij haar voor haar verjaardag. Maar ze is net als ik: het hotel moet precies kloppen. Stijlvol, maar niet opgeprikt. Leuk voor de volwassenen, met genoeg vermaak voor de kinderen. In de natuur, maar niet te dicht bij huis. Via een tip van mijn schoonzus kwamen we terecht bij landgoed De Wilmersberg in Twente.

Kabouterpad

Buiten bij de entree brandt naast de wensput een vuurtje. Ook in het hotel branden de hele dag haarden. Daarmee scoor je bij mij al meteen punten. Het zwembad is verzorgd en er is een uitgebreid wellness-gedeelte. Verder kun je er goed wandelen, er is zelfs een kabouterpad voor de kleintjes met een diploma en schat bij de finish. Hoe lief!

Ook staat er buiten een trampoline en is er een speelkamer tegenover het restaurant, zodat we rustig kunnen eten. Al is mijn oudste vooral gefascineerd door de mini-lift, hij is zeker zo’n vijftig keer op en neer gegaan. Maar daar maakt niemand een probleem van, ze zijn hier enorm kindvriendelijk. Zo vinden we kinderbadjasjes op de kamer – zelfs voor de baby – en staan ze in de ochtend al te wachten op onze kinderen om te vragen of ze de kippetjes willen voeren.

Snoepkar

Het eten is goed, met voldoende vega opties. Alleen duurde het voorgerecht erg lang. Dat is ook meteen de enige kritische noot, want verder klopt alles op De Wilmersberg. Er is zelfs gedacht aan de verjaardag van mijn moeder: zij krijgt een handgeschreven verjaardagskaart van het hotel en een chocolade-kaarsje bij haar koffie. Verder komt er een snoepkar langs met kletskoppen, kaneelsnoepjes en chocolaatjes na het eten. Ook het ontbijt is een feestje: verse jus, allerlei broodjes, lekkere thee, fruitsalade en zelfs brownies.

Pluktuin

Wij komen hier graag nog eens terug, in het voorjaar. Want dan mag je in de pluktuin een bosje bloemen plukken voor op je hotelkamer. Of voor thuis. Wij zijn verkocht.