Babymoon: Villa Beukenhof

Over een maand verwachten wij onze derde zoon. Dat betekent waarschijnlijk: voorlopig geen minuut meer voor elkaar. Laat staan een weekend weg zonder kids. Daarom grepen we het lieve idee van mijn moeder en schoonzus om de kids daar een nachtje te stallen, met beide handen aan. We moesten alleen nog een hotel zoeken dat niet te ver van ons ziekenhuis ligt en waar we ook konden eten. Via een website met allemaal fijne hotels, kwamen we terecht bij Villa Beukenhof in Oegstgeest.

Even geen t-rex

“Wat moet je nou in Oegstgeest?” vroegen vrienden. Nou, niks. Dat was namelijk precies wat we wilden. Even helemaal niks. Mochten we ons vreselijk vervelen, dan konden we altijd nog naar Leiden of het strand. Maar het idee dat we juist geen T-rex hoefden te bezoeken in Naturalis met de kids vonden we enorm bevrijdend.

Alleen de New York suite was nog beschikbaar: een prachtige kamer van 115m2 met een zitkamer beneden, sprookjesbed boven en aansluitend een badkamer met enorme jacuzzi. Daar hebben we dan ook de hele middag doorgebracht met boeken en series op de iPad. Het voelde weer even als ons verlovingsweekend in New York.

Vega verrassingsmenu

Ook het eten was prima. Behalve de gazpacho stond er geen vegetarisch gerecht op de kaart, maar de chef maakte graag voor mij een vega verrassingsmenu. Met groene sushi vooraf en een romige risotto met groene asperges als hoofdgerecht. Mijn man greep zijn kans om eens niet vega te eten.

Na een rustige nacht waarin we eindelijk lekker konden uitslapen tot half acht, verschenen we als eersten aan het goed verzorgde ontbijt (verse croissants en diverse broodjes, verse jus, yoghurt en een eitje). Wel vind ik EUR 27 per persoon voor het ontbijt te duur. Dan verwacht ik minstens bubbels, handgeschreven briefjes en gouden macarons. Wie eet er nou voor meer dan EUR 15 aan ontbijt? Daar moet je echt vreselijk je best voor doen. Dat is eigenlijk het enige minpuntje aan ons vorstelijke verblijf in Oegstgeest. Ook voor huwelijken of familie-bijeenkomsten is dit trouwens een bijzonder geschikt hotel.