Wat geef je aan een derde baby – of liever aan zijn moeder?

Elke keer zijn we weer verrast als er iemand op kraambezoek komt. Kwam er bij de eerste baby geen einde aan de stroom kraamvisite, nu kijken we uit naar trouwe vriendinnen die ook onze derde spruit komen bewonderen. En dat zijn er gelukkig nog best een aantal.

Inmiddels zijn de meeste bezoekers ook doorgewinterde ouders en begrijpen ze dat de baby gewoon in zijn wiegje blijft als hij slaapt, dat ze hun handen wassen bij binnenkomst, dat maximaal een uurtje bezoek genoeg is en dat je van te voren even vraagt of andere kinderen (of jonge pups) ook welkom zijn.

Maar wat we echt knap vinden, is de geweldige cadeaus die mensen verzinnen voor baby nummer drie – of liever voor zijn moeder. We hebben zoveel originele, praktische en lieve pakjes gekregen.

Hier onze top 10:

  1. Ovenschaal van Peter Rabbit: Hoe leuk om daar iets voor de kinderen in de bakken over een jaar of tien als we weer bijgekomen zijn van deze fase. Misschien maken onze kinderen dan wel iets voor ons?
  2. Bon van Soap Treatment Store voor een manicure of massage. Wil je echt een onuitwisbare indruk maken, bied dan aan om tijdens de behandeling op te passen. En niet alleen op de baby maar, ook op de andere twee jongens. We zijn je eeuwig dankbaar.
  3. Een prachtig blauw boeket: Liefst met de stelen al schuin afgesneden en in een vaas met water.
  4. Tiny Rituals set: De nieuwe lijn van Rituals heeft fijne verzorgingsproducten en een super schattige badhanddoek en washand met aan een kant stof van een hydrofiel luier. Multifunctioneel dus.
  5. Prentenboeken: Het is leuk voor baby nummer drie dat hij niet alleen in afgekloven exemplaren met slechts drie bladzijden hoeft te bladeren.
  6. Een nachtlampje van A Little Lovely Company: heel zacht licht voor al die nachtelijke uren en het lampje gaat vanzelf uit. Bij mij werd het lampje overigens meteen ingepikt door de grote broer.
  7. Tijdschriften: Met een wattenhoofd na zo’n korte nacht is het lezen van een goed boek ons wat teveel. Bladeren in een leuk tijdschrift biedt uitkomst.
  8. Thee: De Welcome Little Baby Tea van Natural Temptation ziet er vrolijk uit en smaakt nog goed ook.
  9. Warmies magnetron knuffel: De knuffel bevat een pittenkussen en kan in de magnetron worden opgewarmd. Ideaal voor babies met krampjes en buikpijn.
  10. Speenknuffel: Nooit meer ’s nachts op je buik onder het bed om de speen van je baby te zoeken. Scheelt een hoop hoofdpijn en echtelijke ‘discussie’.

Toegegeven: Er zitten vooral veel pakjes bij waar wij moeders zelf blij van worden. Maar met drie jongens om ons heen, mag dat best. Bedankt allemaal!