Weekend escape: Het Roode Koper

Manchetknopen, Whiskey glazen, Apple watch. Allemaal ideeën voor cadeautjes die door mijn hoofd schoten om mijn man cadeau te geven voor zijn verjaardag. Maar een weekend weg met mij leek me het grootste cadeau – eigenlijk voor ons allebei. Dat had ik hem vorig jaar ook gegeven en bleek een schot in de roos. Mijn moeder wilde wel op onze jongens passen (wist zij ook meteen een cadeau).

Omdat mijn schoonzus er zo enthousiast over was, heb ik een culinair arrangement geboekt bij Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum (Ermelo). Het landgoed ligt midden in de bossen, er is 300 hectare grond om let verkennen. Bij binnenkomst voelden we ons er meteen thuis: ik hou van een grote haard in de lounge waar je lekker kunt lezen, op de muren mooi behang met natuur printen en overal zachte zitjes in nisjes.

Sfeervol, schoon en knus

Onze kamer (grand deluxe) bevond zich in een ‘dependance’. Van dat woord kreeg ik meteen de kriebels. Het is al twee keer voorgekomen dat we in een hotel niet in het elegante hoofdgebouw, maar in de droevige dependance werden weggestopt. Dat bleek dan een tl-verlicht pand met kleine ongezellige kamers in een grijs gebouw achteraf. Maar hier niet! Onze kamer bevond zich in een rietgedekt huisje en telde twee verdiepingen: beneden een bankje met open haard en boven een ruime slaapkamer en badkamer met Clarins producten. Sfeervol, schoon en knus. Precies wat we wilden.

Handgeschreven welkom

Mijn man was helemaal happy. Vooral omdat ik hem een beetje gek had gemaakt op de heenweg door te suggereren dat ik iets heel bijzonders had geregeld: een speciale plek om tot de kern van jezelf te komen in de natuur zonder afleidingen, luxe en prikkels. Je had zijn opgeluchte gezicht moeten zien toen we de parkeerplaats van Het Roode Koper opreden. Bij binnenkomst in ons huisje lag er een handgeschreven welkomkaartje met daarop zelfs ‘felicitaties aan meneer’ en allerlei kleine zoete hapjes. Heel on-Nederlands attent.

Wandelingen met de boswachter

Wat een luxe om ongestoord te kunnen lezen bij de haard, een wandeling te maken, dutjes te doen en daarna lekker te eten in het sterrenrestaurant van Het Roode Koper. Onze dieetwensen die we waren vergeten door te geven, vormden geen enkel probleem voor de keuken. Na een nacht uitslapen tot acht uur, dat is voor ons een feest, stond er een heerlijk ontbijt klaar met keuze uit allerlei eiergerechten, verse jus, fruit, knapperige croissants en andere lekkere dingen. We hebben ons love-weekend afgesloten met een bezoek aan het Kroller Muller museum.

Hier komen we zeker terug, maar dan met de kinderen. Want er was ook een sfeervolle speelkamer, verwarmd buitenzwembad en georganiseerde wandelingen in het bos met de boswachter. Hoe leuk! In de keuken mogen kinderen zelf koekjes en pizza’s bakken, terwijl de ouders lekker kunnen chillen. Klinkt hemels.