Perfecte weekend-escape: Kasteel Ter Worm

‘Willen jullie niet weer eens lekker samen een weekend weg?’ Dat is de beste vraag die opa’s en oma’s kunnen stellen aan jonge ouders. Want: kleine kinderen zijn geweldig én ze zijn altijd vroeg op. Dus een weekend quality time samen is voor ons het grootste cadeau van de wereld op dit moment.

Gelukkig ben ik gezegend met zo’n lieve moeder. Ze past al iedere dinsdag op en dan mogen mijn man en ik ook nog jaarlijks een lang weekend de kids bij haar brengen, zodat we even kunnen opladen.

Traditie

Om mijn heldin te bedanken voor al haar goede zorgen en omdat we het samen altijd zo gezellig hebben, is er nog een traditie ontstaan: ieder jaar neem ik mijn moeder een weekendje mee uit. Dit jaar zaten we in Kasteel Ter Worm. En wat een feest was het weer. Overdag lunchen en shoppen in Maastricht. En daarna lekker thuiskomen in Kasteel Ter Worm in Heerlen (20 minuutjes van Maastricht).

Verblijf in je eigen kasteelroman

Het kasteel is een parel die ik een aantal jaren geleden ontdekte toen ik in Heerlen schrijfwerk deed voor een klant. Het is een Van der Valk hotel, maar daar merk je niets van: geen lauwe friet, geen appelmoes en geen Tong Picasso. Dit is een verborgen juweel uit 1400, verstopt in de bossen. Je kunt er wandelen en heerlijk eten, binnen en buiten op het terras, en ze serveren er zwart zout bij de broodjes vooraf. Superlekker.

Na het eten rol je zo je pachthofsuite of baronsuite in. Ontwaak met een heerlijk ontbijt: warme croissants, roerei, pancakes, vers fruit, diverse soorten yoghurt en verse sapjes. En dat alles met uitzicht op de indrukwekkende kasteeltuin. Het is hier alsof je de hoofdrol speelt in je eigen kasteelroman.

Gemoedelijk

Toegegeven: Heerlen, waar Ter Worm is gelegen, is niet echt een bruistablet. Maar je zit vlakbij Maastricht, waar het zo veel gemoedelijker is dan in het Noorden. Dat valt me steeds weer op. Weinig haast, veel feest. Maar er is niets fijners dan je ‘s avonds weer terug te trekken in je eigen kasteelkamer.

Meestal heb ik heimwee naar huis de eerste nacht, maar hier niet. De kinderen zou ik hier niet snel mee naartoe nemen, want er is niet veel te doen voor kinderen en in de slotgracht om het kasteel zie ik meteen allerlei gevaren. Maar voor een weekend weg met je man, vriendin, zus of moeder zit je hier helemaal goed.

 

 

Voor meer info over de arrangementen, check de website.