Ideaal uitje voor regenachtige woensdagmiddag: de kringloop

Op een regenachtige middag kan het weleens gebeuren dat hangerigheid bij ons (mijn twee jongens) optreedt en ik graag het huis even verlaat. Natuurlijk kan ik ze dan in een poncho en regenlaarzen steken en naar het bos gaan. Maar dat betekent dat ik zelf ook in een poncho met laarzen naar het bos moet.

Onszelf uitnodigen voor een kopje thee bij een vriendin met kinderen lukt soms. Maar vaak zitten zij in precies dezelfde situatie die er door onze komst niet meteen beter op wordt. Voelt toch een beetje vervelend. Een café met speelhoek is een socialere oplossing voor iedereen.

Weggaan zonder iets te kopen is flauw

Sinds kort heb ik nóg een geweldige plek ontdekt om te schuilen: in de kringloopwinkel. Al schijnt het niveau per winkel te verschillen, bijna overal is wel een kringloopwinkel in de buurt. Er zijn een paar voorwaarden waaronder een bezoek met kinderen aan de lokale kringloopwinkel een daverend succes kan worden:

  1. Zoek een reden waarom de kinderen een cadeautje mogen uitzoeken. Want weggaan zonder iets te kopen is lullig. Alles kost gemiddeld 50 cent, maar ik vind dat het pedagogisch wel moet kloppen. Daarom mogen ze de ene keer een ’vakantiecadeau’ en de andere keer bijvoorbeeld een boek uitzoeken. Iets dat aansluit bij een project van school of knutselidee kan ook. Of ik laat ze iets kopen voor een vriendje dat bijna jarig is.
  2. Verdring de muffe lucht. Houd in gedachten dat met een lekker sopje de boel thuis zo weer is opgefrist.
  3. Het schuldgevoel dat ik misschien speelgoed wegkaap voor de neus van mensen die in armoede leven, negeer ik. Want er is genoeg speelgoed te koop, ik breng regelmatig zelf spullen naar de kringloop en bovendien is het beter voor de planeet dat we tweedehands spullen kopen in plaats van nieuwe.

Kringloopschatten

Nog nooit hebben wij de kringloopwinkel teleurgesteld verlaten. Een greep uit onze kringloopschatten tot nu toe: gigantische graafmachine waar je op kunt zitten (nieuwprijs EUR 60, kringloopprijs EUR 10), puntgave autoboeken (nieuwprijs EUR 15, kringloopprijs EUR 0,50), houten garage (nieuwprijs EUR 70, kringloopprijs EUR 2,50). Ook heb ik er een geweldige spiegel gescoord voor EUR 5 en een aantal vlotte bloempotten. Zielsgelukkig komen we steevast terug van dit uitje en kijken uit naar de volgende regenachtige middag.

 

img_3622