Ja! Stand-up opera

Was het opera, comedy of een lezing? Het was juist de combinatie van die drie dingen die maakte dat ik me na afloop van de voorstelling ‘Orfeo’ door Quirine Melssen weer helemaal opgeladen voelde.

Het begon al met de locatie: IJdok, naast het Centraal Station Amsterdam, is een nieuwe plek die bruist van de energie en hippigheid. Parkeren ging makkelijk op zondagmiddag, dus ik liep stressvrij het nieuwe Comedy Café Amsterdam in en werd meteen weggeblazen door het geweldige uitzicht op ’t IJ.

Pretty woman

Dan de voorstelling. Ik ga niet wekelijks naar de opera. Eerlijk gezegd denk ik bij opera als eerste aan de scene uit Pretty woman. Romantisch, moeilijk, meeslepend. En ik luister regelmatig naar opera via Classic FM. Helemaal aan het begin van de voorstelling moest ik even wennen. Aan opera in het echt, aan opera in een café en aan humor in opera. Maar na tien minuten hing ik aan de lippen van actrice en operazangeres Quirine Melssen.

Gelachen, geleerd & genoten

In haar show vertelt zij het publiek over de drijfveren van de drie hoofdrollen die zij allemaal zelf vertolkt. En dat doet ze met perfecte timing. Niet een keer vond ik het storend dat ze van zingen overging op grappen maken. Haar zang raakte me en dat is voor mij de belangrijkste graadmeter of een voorstelling geslaagd is. Het opera-deel had van mij wel wat langer mogen duren, maar de bruschetta en tiramisu na afloop zaten bij de prijs in en maakten de show ook meer dan compleet.

Toen ik om acht uur weer in de auto naar huis reed, had ik gelachen, geleerd en genoten. De show is er nog in november, kijk voor kaartjes op: www.comedycafe.nl.

 

unknown